Ilja Teppo Trio

levyjulkkarikiertue

Pohjoiskarjalainen toisen polven laulaja-lauluntekijä Ilja Teppo hyppää sooloartistin saappaisiin lokakuussa julkaistavan Onnen osakkeita -albumin myötä.  Kiertueellaan hän saapuu myös Teatteriravintola ILOon.

Ilja Teppo on todellinen musiikkikentän erikoismies. Vaikka Iljan laulut eivät ole juuri soineet kaupallisten radioiden soittolistoilla, on hän kiertänyt Suomea jo yli kymmenen vuoden ajan, tehden miltei 1500 keikkaa kaiken kokoisissa ja näköisissä tapahtumissa.

Ilja on vastannut laulujen teosta monissa levytyksissä, viimeksi hänen aiemman orkesterinsa Kaukolasipartion kanssa. Hänen omat soololaulunsa sen sijaan ovat käytännössä kulkeneet hänen mukanaan vain tien päällä keikoilla.

Ilja muistelee hiukan hetkeä kun päätös soololevyn tekemisestä syntyi:

– Vierailin syksyllä 2020 laulaja-lauluntekijä Jarkko Martikaisen pihapiirissä Riihimäellä. Soittelin biisejäni Jarkolle ja hän sanoi, että näitä pitäisi alkaa laittaa levylle. Se oli sellainen selkeä käynnistyskohta levyprojektille.

 

Nyt mies on kasannut itsensä ja laulujensa ympärille orkesterin, jossa soittavat Pertti Feller (kitara), Ville Karjalainen (trumpetti), Tommi Ilonen (koskettimet), Tero Hyttinen (rummut) ja Sampsa Asikainen (basso). Levyn tuottaja on Leevi & Leavings -yhtyeestäkin tuttu Niklas Nylund.

 

Levyn tyylisuuntaa kysyessä Ilja hiukan kiemurtelee tuolissaan:

– Sanotaanko näin, että levystä tuli popimpi kuin ajattelin. Se ei ole lainkaan huono asia. Poljento on kohdallaan. Biisit ovat lähtökohtaisesti hyvinkin laulaja-lauluntekijä-lähtöisiä, mutta tuottajan ja bändin kanssa ne saivat mielenkiintoisen uudenlaisen kuorrutuksen. Uskon että ihmiset voivat löytää sieltä biisejä eri tunnetiloihin.

 

Omien laulujen lisäksi keikoilla kuullaan omalla twistillä sovitettuja covereitakin. Iljan keikoilla ovat saaneet tilaa muun muassa Gösta Sundqvistin, Tuomari Nurmion, Veikka Lavin kuin Jaakko Teponkin klassikot. Viimeiseksi mainitun legendaarisen savolaisen kupletistin kanssa Iljalla on myös vahva veriside. Onhan kyseessä isä ja poika.

 

ILJA TEPPO TRIO

Teatteriravintola ILOssa ke 9.11.2022

Liput 15€ ILOn toimistosta.

Ostaessasi liput nettikaupasta, hintoihin lisätään palvelumaksu.

Ovet klo 18, Showtime klo 19.

ESITYKSET

marraskuu ke 9.11. klo: 19:00 Pelkkä esitys

Liput ILOn toimistosta:

Liput ILOn toimistosta: 15€.

Toivomme, että lunastat lippusi tapahtumaa edeltävällä viikolla Ostaessasi liput nettikaupasta, hintoihin lisätään palvelumaksu.

HUOM! Meillä käyvät maksuvälineinä myös Smartum, ePassi ja Edenred.

cancel

    Kiitos, että kävit meillä!

    Haluaisimme kuulla palautteesi, jotta osaamme tarjota entistäkin upeampia elämyksiä tulevaisuudessa.

    Yhteystiedot

    Palaute