Kivi ja Padovalainen/Johannes Korpijaakko

Kivi ja Padovalainen/Johannes Korpijaakko

SHOW

Kivi ja Padovalainen” on tragikoominen esitys, jossa kaksi tarinaa kietoutuvat yllättävästi toisiinsa ja muodostavat vaikuttavan ja ajankohtaisen kokonaisuuden.

Esityksen kesto: 2 tuntia (sis. väliajan)

Esityksen suositusikäraja: yli 12-v.

Johannes Korpijaakko esittää Aleksis Kiveä Hannu Mäkelän kirjoittaman tekstin pohjalta. Kyseessä on rakkaudenosoitus Kiven runoudelle ja elinvoimalle, tribuutti suomalaisen teatterin ja kirjallisuuden kivijalalle. Tarina kertoo Kiven viimeisestä vuorokaudesta, jonka riennossa murtunut kansallishumoristi tekee tiliä elämästään ja kirjailijakohtalostaan. Hannu Mäkelän romaanin on dramatisoinut ja näyttämölle ohjannut Samuli Reunanen, Kantaesitys oli 10.10.2011 Teatteri Jurkassa.

Jarkko Pajunen esittää Padovalaista Dario Fon kirjoittaman ”Kun Johan Padovalainen Amerikan löysi” -tekstin pohjalta. Näytelmä on nobelisti Dario Fon vuonna 1992 kirjoittama laaja tarina Amerikan löytymisestä, löytöretkistä, imperialismin synnystä, seikkailuista merillä ja viidakoissa. Se on fantasianomainen historiallinen kertomus, johon liittyy pakenemista, kulttuurien löytymistä ja katoamista. Se käsittelee myös luonnonvarojen riittävyyttä ja omistusta, luonnonmullistuksia, hirmumyrskyjä ja rakkautta. Se on huikea seikkailu, jossa katsojat pääsevät näyttelijäntyön ja tarinankerronnan siivin niin koskemattoman Amerikan maaperälle kuin vaarallisiin myrskyihin valtamerille. Dario Fon terävään tekstiin perustuvan esityksen alkuperäisen version Pajuselle vuonna 1997 ohjasi Erkki Saarela. Lue lisää

Esityspäivä: 21.3. klo 18 PERUTTU sairastapauksen vuoksi!
Show&Dinner: 59€

Ovet avautuvat klo 17, Dinner klo 18, esitys klo 20. Ovet sulkeutuvat klo 24.
Liput lunastettava Teatteriravintola ILOsta viimeistään 3 vuorokautta ennen esitystä. Muutoin varaus raukeaa.

DINNER

Luomu maa-artisokkakeitto (L,G) ja yrttikrutonkeja (M)
**
Saltimbocca eli parmankinkkuuun käärittyä kotimaista kananrintafilettä ja tuoretomaattikastiketta, parmesaanipolentakakkua sekä lämpimiä pestokasviksia (L)
TAI
Kylmäsavulohi-kuharullaa, punajuuririsotta ja sitruunavoikastiketta (L,G)
**
Mustikka-mantelipiirakkaa ja vanhan ajan vaniljajäätelöä (VL)

Ravintoloitsijana Asemaravintola Vaiha